Racefjerkræ som hobby
Klubbens formål er at fremme Racefjerkræavlen i Silkeborg og omegn,
såvel hvad nytte som sport angår.
Dette gøres gennem at afholde udstillinger, medlemsmøder og andre sociale arrangementer
 

Fjerkræklubben for Silkeborg og Omegn er en forening for alle med interesse for fjerkræ i alle afskygninger.
Her er alle lige, om man så er flaskedreng i Brugsen eller direktør mm. Og alle er velkommen som medlem. Det primære i vort arbejde er selvfølgelig arbejdet med Racefjerkræ, hvor man prøver at fremavle den eller de racer man nu engang arbejder med, så korrekt som muligt iflg. Skandinavisk Fjerkræstandard(kan købes hos Danmarks Fjerkræavlerforenning for Raceavl tlf. 97 40 58 44)

Her i klubben er det mest Høns, Dværghøns, gæs, ænder og kalkuner der arbejdes med, men mange af vore medlemmer har også prydfjerkræ, duer, fugle mm.  Vi holder mange medlemsmøder/arrangementer i løbet af året og mange af dem er selvfølgelig også med fjerkræ som indhold. vi har møder om avl og opdræt, hønsedage hvor man ser på ungdyr, og tager en diskussion om evt. udvikling af racen mm. og årets højde punkt er selvfølgelig vores udstilling som vi altid afholder i Lunden, Silkeborg den sidste hele Weekend i januar.
Vi har en årlig udflugt et eller andet sted hen i Jylland, vi har en fisketur og somme tider noget helt tredje som slet ikke har noget med høns at gøre, her kan nævnes at vi engang har haft blomster bindere inde for at lave juleting, og også ved juletid havde vi en konditor inde og lave konfekt.

Skulle der ude i Danmark gå nogen rundt med interesse for fjerkræ, men ikke rigtig ved hvorledes at man kommer i gang, eller søger efter en bestemt race eller mangler et tlf. nr. til en klub eller opdrætter i det område hvor man nu bor så kan man trygt henvende sig til Fjerkræklubben for Silkeborg og Omegn, vi er altid behjælpelig hvor end man i landet bor, inden for vores sport findes der ingen dumme spørgsmål.